TC Munstergeleen

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2017

De voorzitter spreekt....

IMG_2743Beste leden van tennisclub Munstergeleen. Het voorjaar heeft zich al merkbaar aangekondigd, de wintertennissers hebben waarschijnlijk de handschoenen en lange broeken al opgeborgen, de banen zijn speelklaar (zijn ze overigens altijd) en de spelerspasjes van 2016 zijn niet meer geldig. Het tennisseizoen 2017 gaat per 1 april officieel van start. Op een goedbezochte Algemene Leden Vergadering die begin maart werd gehouden is al aangegeven dat we er niet slecht voor staan. Er gaan dit jaar geen echt grote veranderingen plaatsvinden, maar er is natuurlijk altijd plaats voor verbeteringen. Zo is besloten de terrasoverkapping te gaan vernieuwen omdat de huidige uitvalschermen ‘op’ zijn en verder wordt gekeken of de kantine iets opgepimpt kan worden. Als het goed is hebt u hierover al een berichtje gekregen met de vraag voor ideeën en hulp. Waar we nog niet zo tevreden over zijn is de ontwikkeling van het aantal leden. Ondanks acties voor starters en promotie bij de basisschool heeft dit nog niet tot een merkbare aanwas geleid. Maar we blijven natuurlijk proberen om nieuwe leden aan te trekken. Wat betreft accommodatie is er capaciteit genoeg voor.

TCM heeft best veel vrijwilligers en is steeds in staat geweest om de club draaiende te houden en leuke activiteiten te organiseren. Maar het draait wel nog vaak op oudgedienden en het zou mooi zijn als vanuit de latere instroom wat meer mensen zich willen aansluiten bij de diverse commissies of hun interesse voor bijv. een bestuursfunctie kenbaar willen maken.

In deze nieuwsbrief kijken we even terug op wat activiteiten van vorig jaar, blikken we even vooruit op de komende competitie en stellen we u graag enkele van onze sponsoren voor: wat voor een bedrijven zijn het en wat is hun binding met onze club. Ook willen we even wijzen op onze website, want vaak genoeg worden ons dingen gevraagd die ook op de website te vinden zijn. Blijkbaar is nog niet iedereen even bekend ermee.

Ik wens jullie veel leesplezier en mochten jullie nog suggesties hebben voor deze nieuwsbrief of website kun je ze doorgeven aan Leo Visser via lcvisser@home.nl

Ook dit seizoen weer veel tennisplezier!

Martin Flinsenberg, voorzitter TCM

BARDIENSTEN 2017
obama-pointing

Zoals jullie weten zijn onze leden tussen 18 en 70 jaar verplicht om 2x per jaar een bardienst te draaien. Als iedereen hieraan gevolg geeft kunnen we al onze bardiensten mooi invullen. Je kunt je bardiensten inplannen via www.afhangbord.nl. Hier vind je alle data en tijdstippen dat er bardienst gedraaid wordt. Wacht niet te lang, want hoe meer mensen hun bardienst al hebben ingepland, hoe groter de kans dat de nog beschikbare data jou niet meer goed uitkomen. Kun je ‘s avonds niet, er zijn ook diensten overdag bijvoorbeeld tijdens toernooien en competitie. Wil je helemaal geen bardienst draaien, dan kun je deze afkopen (zie o.a. bardienstreglement), maar we hopen uiteraard dat iedereen zich aan de verplichting houdt, het bardienstschema vol loopt en dat we straks niet voor een gesloten deur staan als die eigenlijk open zou moeten zijn.

Hartelijk dank voor jullie medewerking.

 

DE GROTE CLUBACTIE 2016

logo_GCAHet afgelopen seizoen hebben we net als vorig jaar meegedaan aan de “Grote Clubactie”. Het doel dit jaar was geld bij elkaar sprokkelen voor een echte betonnen buiten tafeltennistafel. Aangezien de jeugdleden er ook nog zelf een extra eurootje mee konden verdienen, vonden wij het een leuk idee om hun hiervoor weer te vragen!

Een grote groep kinderen heeft zich hier weer super voor ingezet!!! Maar liefst 349 loten zijn er verkocht en dat levert de club een geweldig bedrag op van € 715,45 (dit na aftrek van de opbrengst voor de kids zelf). Hartstikke super !!!

Chapeau voor iedere lotenverkoper!!

Maar diegene die dit jaar de meeste loten heeft verkocht wordt nog eens extra beloond met twee bioscoop bonnen. En inmiddels is bekend wie dat is, of eigenlijk, wie dat zijn…

Loek en Rafke Gruisen

Beide hebben maar liefst 48 loten verkocht!! Proficiat toppers met deze fantastische verkoop en geniet beide van een leuke, spannende of romantische film.

De prijswinnaars zullen in 2017 hun prijs in ontvangst mogen nemen.

tafeltennistafelAangezien we met deze “Grote Clubactie” de mogelijkheid krijgen een mooi bedrag op te halen voor onze vereniging en onze jeugdleden op deze manier een steentje kunnen bijdragen, zullen we proberen jaarlijks in september mee te doen met deze actie. De coördinatie van de “Grote Clubactie” zal dan ook weer in handen liggen van de jeugdcommissie. Hopelijk zorgen we met z’n allen dat dit een jaarlijks terugkerend succes wordt, zodat we met deze  extra opbrengst allerlei leuke activiteiten of aankopen voor onze vereniging kunnen realiseren. Het is in ieder geval al voor de derde keer op rij een groot succes. Nogmaals allemaal dank hiervoor!!

Griezeltocht

IMG_2742Het is al weer een tijdje geleden maar op  zaterdag 19 november jl. werd er op onze club een griezeltocht georganiseerd. En omdat het zo ontzettend leuk was willen we er graag nog even wat over vertellen. Met zo’n 70 deelnemers beloofde het een fantastische avond te worden. Het park was in horror stijl aangekleed en ook de kantine was van de nodige griezel-versiering voorzien. De eerste deelnemers arriveerden om 19:00 uur in de kantine. Na eerst wat uitleg ontvangen te hebben vertrok de eerste groep om 19:15 uur waar ze na nog geen 2 minuten lopen al van de eerste schrik moesten bekomen. De man met de Zeist stond op de brug! De tocht liep door het bos achter de tennisbaan waar de spoken stonden opgesteld. In totaal waren er 10 griezel acts. Halverwege de tocht werd er ook voor de inwendige mens gezorgd en werd men voorzien van een drankje. In totaal duurde de tocht een uurtje. De meeste mensen zijn een aantal keren goed geschrokken. Binnen in de kantine werd men ontvangen met een kop warme soep en werd er onder het genot van een drankje nog lang gepraat over de ervaringen van de griezeltocht. Ook de spoken zijn na afloop nog een drankje komen doen. De tocht werd mede mogelijk gemaakt door de professionele spoken afkomstig van Spooky Rental te Schinnen. Dankzij hun hebben we er een geweldige avond van kunnen maken. Bedankt hiervoor.

Alle vrijwilligers die deze avond mogelijk hebben gemaakt: BEDANKT!

We hebben ervan genoten om de griezeltocht te mogen organiseren. Dankzij het enthousiasme van alle deelnemers blikken wij terug op een fantastische avond! Hopelijk zullen er nog meer van zo’n activiteiten volgen.

Groeten, de Jeugdcommissie

Voorjaarscompetitie

Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer ruim vertegenwoordigd in de KNLTB voorjaarscompetitie. In april en mei worden op dinsdag (vanaf 10.00 uur), vrijdagavond (vanaf 19.00 uur), zaterdag (vanaf 10.00 uur) en zondag (vanaf 10.00 uur) weer wedstrijden gespeeld tegen teams van andere verenigingen. De teams die deelnemen kun je vinden op pagina competitieteams. Verder staat er op onze website ook een overzicht van welke teams op zaterdag thuis spelen en hoe laat ze beginnen. Handig voor als je eens een keer onze teams wilt komen aanmoedigen.

Sponsoren TCM: even voorstellen

Zoals iedere vereniging is TCM ook afhankelijk van de financiële bijdragen van bedrijven die ons een warm hart toedragen. Maar wie zijn nou die bedrijven die ons sponseren, wat is hun binding met TCM. We zullen in deze en komende nieuwsbrieven onze sponsoren eens nader introduceren. Deze week is het de deur aan Cremers Ramen en Deuren en A Taste Affair.

CremersCremers Ramen en Deuren produceert, levert en plaatst al meer dan 25 jaar kunststof ramen, deuren en kozijnen. In de eigen  fabriek in Sittard worden de kozijnen volgens de gewenste specificaties gemaakt en vervolgens door deskundige monteurs bij de klanten geplaatst. Hun deuren en ramen zijn al in heel wat woningen in de regio aangebracht. Directeur is Leron Cremers. Hij, zijn vrouw Vivian en dochter Melle zijn lid van onze vereniging en e wonen ook nog eens op een steenworp afstand van ons park.

logoatasteaffair-inspiredbynatureA Taste Affair is een leverancier van natuurwijnen, artisanale (ambachtelijke) bieren en slow food met een webshop en vestigingen in Gent (B) en Geleen. A Taste Affair heeft als doel het delen van een passie rond natuurlijke én smaakvolle producten, gekozen vanuit een biologisch, biodynamisch of non-interventionistisch standpunt.

 

Website TC Munstergeleen: jullie informatiebron

Uit de vragen die wij regelmatig van onze clubgenoten krijgen blijkt dat nog niet iedereen op de hoogte is van onze website en welke informatie je er kunt vinden. Daarom even een beknopte uitleg.

Onze website vind je via www.tcmunstergeleen.nl.

Op onze website vind je onder andere:

  • Een beschrijving van onze club met de organisatie (bestuur en commissie), parkgegevens (adres), reglementen (statuten, huishoudelijk-, bardienst- en parkreglement)
  • Foto’s van evenementen bij onze club
  • Voorgaande nieuwsbrieven
  • Informatie voor onze leden over banen reserveren, bardienst, contributie, aanmelden (met aanmeldformulier), opzeggen, mutaties. Ook kun je een informatieboekje over TCM downloaden.
  • Een activiteitenkalender waarop je kunt zien of en wanneer er bepaalde activiteiten gepland zijn. Ook handig als je twijfelt of je wel terecht kunt om vrij te spelen.
  • Informatie over de toernooien die wij organiseren
  • Informatie over de competitie met o.a. een opsomming van de diverse teams en een overzicht van welke teams op zaterdag thuis spelen
  • Informatie over het volgen van trainingen
  • Informatie over en voor de jeugd
  • Contactinformatie

Uiteraard kan het altijd beter en suggesties inzake onze website zijn altijd welkom. Heb je die, neem dan contact op met Leo Visser via lcvisser@home.nl