TC Munstergeleen

NIEUWSBRIEF JULI 2016

Clubkampioenschappen 2016

CKS 2016Op 10 september beginnen weer de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de senioren. De commissie heeft weer veel werk gestoken in de voorbereiding en het belooft weer een gezellige boel te worden tijdens dit 2 weken durende spektakel, waarbij ons park wordt omgedoopt tot de extra beveiligde inrichting Tappeshorst. Misschien dat het thema een aantal mensen afschrikt, want het aantal inschrijvingen valt tot nu toe nog wat tegen. Wees echter niet bang en meld je nog snel aan zodat we ook dit jaar weer een memorabele episode aan de reeks van clubkampioenschappen kunnen toevoegen. Ga snel naar toernooi.nl en schrijf je in.

 

Ben je een vriend van TCM?

Schermafbeelding 2016-09-01 om 13.42.44Bij enkele leden van TCM is een nieuw initiatief ontstaan om onze mooie tennisclub verder te helpen. Een commissie bestaande uit Johan Kamphuis, Jan Durlinger,  Maurice Houben, Robert van Kan en  Ron Mantel wil jullie uitdagen om ook een Vriend van TCM te worden. Het doel van de commissie is TCM te helpen om doelen en initiatieven te realiseren waarvoor binnen de bestaande begroting niet altijd de middelen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vervangingen en reparaties aan de kantine of de lang gekoesterde overkapping.

Als Vriend van TCM  kun jij letterlijk en figuurlijk hier je steentje aan bijdragen. Voor een bedrag van € 100,- per jaar ben jij ook een Vriend van TCM. Dit mag als particulier of bedrijf maar ook bijvoorbeeld als een competitieteam of samen met je tennisvrienden. Wil jij helpen ons doel te bereiken dan wil ik jou/jullie vragen om het Invulformulier Vriend van TCM in te vullen  en te mailen naar sponsoring@tcmunstergeleen.nl of neem contact op met bovenstaande heren. Hier kun je ook terecht voor meer informatie of als je zelf goede ideeën hebt.

In de kantine komt er een sponsorbord met daarop de namen van de Vrienden van TCM (mits jij dit wilt uiteraard).

Wij hopen dat we samen met jou/jullie over een tijdje met trots kunnen kijken naar de veranderingen op onze club, allemaal gerealiseerd mede dankzij jouw deelname aan onze “ Vrienden van TCM”

Over banenvegen gesproken
Sleepmat tennisbanen

De baancommissie, bestaande uit Rob de Nie, Jules Miessen en Sef Bouwens, is langere tijd bezig geweest om een goede oplossing voor het vegen van de banen te vinden. De sleepnetten die we tot voor kort gebruikten, waren niet echt effectief, je zag nauwelijks dat je geveegd had.  Uit navraag bij andere verenigingen en bij de firma die het groot onderhoud van de Smashcourt banen uitvoert, bleek dat het beste resultaat wordt bereikt met een borstelmat van hetzelfde materiaal als de stabiliteitsmat van onze Smashcourt banen. Onze commissie is aan de slag gegaan en heeft eerst een testexemplaar gemaakt. Deze werkte tot volle tevredenheid en daarop heeft de commissie nieuwe borstelmatten gemaakt en de bestaande sleepnetten verwijderd. Vanwege de kosten is besloten om nog maar per 2 banen 2 borstelmatten te plaatsen.

Voor de goede orde: de banen na iedere tennispartij vegen. De borstelkant tijdens het vegen naar beneden en de gladde kant boven. Na het vegen de netten weer ophangen op de daartoe aangewezen plaats. Netten niet op de grond laten liggen. Dank voor jullie medewerking.

Vrijwilligers gezocht voor TCM jeugdtoernooi maart 2017

TCM organiseert al een aantal jaren een regionaal jeugdtoernooi (het Ich & Dich Putterstoernooi) en heeft ook voor 2017 weer een jeugdtoernooi op de KNLTB  toernooikalender laten plaatsen (20 t/m 26 maart 2017). Sander de Coninck, die dit toernooi jarenlang heeft georganiseerd met een aantal andere vrijwilligers, heeft aangegeven dat hij het niet meer met zijn werk kan combineren. Daarom zoekt TCM enkele enthousiaste leden, die dit redelijk kleinschalige toernooi volgend waar tot een succes willen maken. Uiteraard is Sander bereid om deze mensen met raad en daad bij te staan. Heb je interesse en ook tijd in de genoemde periode (wedstrijden zijn in de middag en vroege avond), neem dan contact op met Leo Visser (06-83640396 of lcvisser@home.nl).

Bericht van onze trainer inzake de wintertraining

Chris de GrootBeste leden van TCM,

Het zomerseizoen is bijna afgelopen en de voorbereidingen voor het winterseizoen zijn al volop bezig! De winterperiode is HET moment om je tennistechniek eens goed onder de loep te nemen. Of misschien heeft je tennisteam wel veel tactische tips nodig om volgende competitie kampioen te worden! Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de wintertraining 2016! Gebruik daarvoor Inschrijfformulier wintertraining 2016

Dit jaar gaan wij bij TCM voor het eerst helemaal NIET binnen trainen! Zijn er toch mensen die liever binnen les hadden gehad neem dan telefonisch contact op met mij op.

Sportieve groet en tot op de baan!

Chris de Groot

Spannende activiteit voor onze leden

HAlloweenDe in een vorige nieuwsbrief aangekondigde Halloweenparty voor onze jeugd op 29 oktober gaat niet door. In plaats daarvan wordt er een spannende en ook wel een beetje griezelige activiteit (meer kunnen we nu nog niet onthullen) voor al onze leden georganiseerd en wel op zaterdag 19 november. Binnenkort ontvangen jullie meer informatie, maar noteer het alvast in jullie agenda.