TC Munstergeleen

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2018

De voorzitter spreekt....
IMG_2743

Na een zonnige start van het zomerseizoen werd de vereniging in mei geconfronteerd met een forse wateroverlast. Nadat een tropische regenbui het park volledig onder water zette, was er veel schade aan de banen 1 en 2. De banen 3 t/m 6 werden (gelukkig) slechts licht beschadigd maar desondanks moesten een aantal competitiewedstrijden verplaatst worden. De Sportstichting heeft namens de gemeente (eigenaar van het park) de reparatie voortvarend aangepakt waardoor de banen na 3 weken weer bespeelbaar waren.  Ook in het clubhuis stroomde het water bij die zondvloed langs alle kieren naar binnen. Enkele dames van de  dinsdagcompetitie die toen aanwezig waren wisten de schade binnen tot een minimum te beperken.  Met de Gemeente is inmiddels een plan gemaakt om in de toekomst herhaling te voorkomen.

Dankzij het super weer en dankzij de inzet van alle vrijwilligers hebben we een mooi seizoen gehad, we hebben iedere dag kunnen tennissen. De toernooien Tappesbrook, Lichtmix en de Clubkampioenschappen waren goed bezet.  Tijdens de clubkampioenschappen was goed te zien dat een nieuwe generatie het heft in handen begint te nemen (de Clubkampioenschappen leken af en toe op een ouder-kind toernooi). In deze nieuwsbrief kunnen jullie nog wat meer over de toernooien lezen.

Het ledenaantal van TCM is stabiel en het aantal jeugdleden nam zelfs iets toe. Samen met de ouders van de jeugdleden en ondersteuning van de activiteiten commissie is Chris voor de jeugd nieuwe initiatieven aan het ontwikkelen, zodat de jeugd naast de training vaker de weg naar het TCM park vaker weet te vinden.

Even iets anders: 26 september oordeelde de rechtbank dat de Jeugdsoos ’t Waeske in Guttecoven verantwoordelijk is voor de dood van de 15 jarige Max. Hij heeft tijdens een feest in oktober 2016 in de soos alcohol kunnen drinken. Niemand van het bestuur heeft dit verhinderd of bemoeilijkt.  Daarbij is het bij wet verboden om alcohol te schenken aan jongeren onder de 18 jaar.  Ook bij TCM wordt bij gelegenheid flink gedronken, maar laten we er  met zijn allen op toe te zien dat wij jongeren onder 18 geen alcohol schenken. Daarnaast vraag ik iedereen om met mate alcohol te drinken.

Enkele weken geleden heb ik een mail doen uitgaan met de oproep voor een nieuwe penningmeester. Gèr Jongen stopt in het voorjaar van 2019.  Helaas heb ik nog geen reactie mogen ontvangen. Jullie zullen begrijpen dat een vereniging niet zonder penningmeester kan, dus dit is toch wel een kritisch punt. Nogmaals richt ik mij tot jullie met de dringende vraag voor een penningmeester. Heb je enige affiniteit met administratie en wil je iets substantieels voor onze vereniging betekenen, meld je a.u.b.

Volgend jaar bestaat TCM 50 jaar en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Er heeft zich inmiddels, spontaan, een team geformeerd die festiviteiten tijdens het jubileum jaar wil gaan organiseren.

Inmiddels is het winterseizoen weer gestart. Net als vorig jaar begroeten we ruim 80 winterleden van andere verenigingen. Het clubhuis is tijdens het winterseizoen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag avond geopend. Frenk (ma+di) Marianne (wo) en Marlies (do) staan dan achter de bar.

Namens het bestuur wens ik iedereen een fijn winter-tennisseizoen.

Toernooien 2018 TCM

Ieder jaar vinden bij ons 3 toernooien plaats. Ook in 2018 was dat het geval en we mogen stellen dat ze allemaal weer uitstekend zijn verlopen. Laten we even terugblikken:

Tappesbrook

IMG_4042Even was het spannend want door een enorme wolkbreuk eind mei waren onze banen ondergelopen en waren baan 1 en 2 zodanig beschadigd dat ze zelfs opnieuw gelegd moesten worden. Gelukkig heeft de Sportstichting het voor elkaar gekregen om alles op tijd klaar te krijgen voor het toernooi en kon er gespeeld worden. Er waren 142 deelnemers en in 17 onderdelen werd gestreden om de hoogste eer en natuurlijk de bijbehorende vette prijs. Opvallend was het aantal (zeer) jonge deelnemers. Zo werd de dames enkel 6 gewonnen door de toen 11-jarige Melissa de Jong van TC Echt (zie foto hiernaast). Zij was in de finale net iets te sterk voor onze toen 14-jarige Rafke Gruisen. In 8 onderdelen werd de 1e prijs door tennissers van TCM behaald. Een mooi resultaat. Klik hier voor de Einduitslag

Dank aan de commissie en de vrijwilligers die er ook dit jaar weer in geslaagd zijn om er voor de deelnemers maar ook de bezoekers een mooi toernooi van te maken. Het voortreffelijke week hielp natuurlijk ook.

Lichtmix

Het nadeel van zo’n mooie zomer als we in 2018 hebben, is dat je totaal geen rekening meer houdt met regen tijdens je toernooi. Toen de Lichtmix op woensdag 29 augustus begon om kwart voor acht ’s avonds, was er die dag al wat regen gevallen en de voorspellingen voor die avond waren ook niet florissant. Het was zacht, maar er stond ook aardig wat wind. Tijdens de eerste ronde – alle deelnemers stonden tegelijkertijd op de baan – vielen er wat spatjes, maar niets noemenswaardigs. Gedurende de pauze van een half uur, zagen we opeens een gordijn van regen in het licht van de lichtmasten. Precies om kwart over negen werd het weer droog en konden alle twaalf koppels opnieuw tegelijk de baan op. En vlak nadat de tweede ronde afgelopen was, kwam de regen weer met bakken uit de hemel. Wat een mazzel, zowel voor de spelers als voor de organisatie!

Onder dit gunstige gesternte verliep feitelijk het hele toernooi. Iedereen had bij voortduring een goed humeur, er waren weinig tot geen blessures, alle koppels deden tot het laatst mee, er waren heel weinig ‘speciale wensen’ met betrekking tot tijden waarop men wilde spelen, de hapjes verzorgd door Carla en Jeannette vielen in de smaak, ons computerprogramma (ontwikkeld door Godelieves broer) deed zijn werk zonder haperen, vrijwel iedereen deed mee aan de maaltijd op zaterdagmiddag na de laatste speelronde. Ook het weer werkte aan alle kanten mee, waardoor we op zaterdagmiddag bij heerlijke temperaturen en stralende zonneschijn de slotrondes konden spelen. Na afloop van de prijsuitreiking deden zo’n vijftig personen zich tegoed aan het royale en goed verzorgde koude en warme buffet. We hadden deze keer gekozen voor een verkort toernooi, waarbij alleen op woensdag-, donderdag-, en vrijdagavond en op zaterdagmiddag gespeeld werd. De maandag- en dinsdagavond hadden we laten vallen, omdat het aantal inschrijvingen aanvankelijk wat tegenviel. Toen de inschrijving op 22 augustus sloot, hadden zich toch 26 koppels opgegeven, slechts 4 koppels minder dan vorig jaar. Bij de prijsuitreiking heeft Annelies een kleine enquête gehouden, waaruit bleek dat de meeste deelnemers de voorkeur geven aan een langer toernooi, waarbij iedereen zes wedstrijden speelt, in plaats van vier zoals nu het geval was. De commissie doet op dit moment nog geen toezeggingen voor volgend jaar. Maar: wil je er zeker van zijn dat we volgend jaar weer een lang toernooi op de rails zetten, wek je tennisvrienden en -vriendinnen dan op om ook mee te doen aan dit gezellige toernooi. Traditiegetrouw is meedoen belangrijker dan winnen. Ook dit jaar vielen er diverse leuke prijzen te winnen en deze konden zowel op degenen vallen die 22ewaren geworden als 5e. Natuurlijk kregen zowel de nummers 1 als 26 een prijs en viel de taart – zoals altijd – toe aan de nummer 13. Ben je benieuwd naar de einduitslag? Die vind je hier Alle deelnemers van dit jaar zien we volgend jaar heel graag weer terug! Plus graag nog wat extra tennisenthousiastelingen! Wederom dank aan de commissie: Annelies, Carla, Godelieve en Jeannette

Clubkampioenschappen senioren

PHOTO-2018-10-24-16-21-40_Fotor

Tja, wat moeten we over de clubkampioenschappen zeggen? Nou, laten de de CKS-commissie even zelf aan het woord:

“De Clubkampioenschappen waren altijd het hoogtepunt van het tennisseizoen bij TCM……… en dat zijn ze nog steeds. Dit kan natuurlijk alleen omdat er een geweldige commissie is die, net als veel andere commissies binnen TCM, zich belangeloos inzet voor de club. Alleen een goede organisatie is niet voldoende, je hebt ook deelnemers nodig. Hier mogen we echter niet over klagen want ook dit jaar mochten we weer een groot aantal verwelkomen. Dank daarvoor!

Het toernooi stond dit jaar in het teken van Wimbledon, wat een knipoog is naar de schitterende make-over van de kantine. De weergoden waren ons goed gezind en dat resulteerde in mooie wedstrijden, lekkere hapjes en lange avonden. Degene die het beste speelden of het meeste geluk hadden mochten op zaterdag 22 september aantreden voor de finales.

Wimbledon staat bol van de tradities maar TCM ook! Traditie is: op de finaledag wafels gebakken door de familie Kremers, dit jaar met aardbeien zoals dat in Wimbledon gebruikelijk is. Traditie is: op de finaledag ’s morgens de clubkampioenschappen voor de jeugd, dit jaar met een heerlijk ontbijt voor onze toekomstige talenten en hun ouders. Traditie is: op de finaledag spannende finalewedstrijden, dit jaar bijna allemaal in witte kleding. Traditie is: op de finaledag een heerlijke BBQ voor spelers en bezoekers, dit jaar verzorgd door van der Valk in Urmond.

Wat hopelijk geen traditie wordt is regen op de finaledag. Helaas was die voor enkele finalewedstrijden op het einde van de middag een spelbreker. Maar uiteindelijk mocht dit de pret niet drukken. Bij de prijsuitreiking werden de kampioenen en net niet kampioenen binnengehaald via een rode loper en op een heus podium geëerd door honderden uitzinnige fans. Na de afsluiting van het toernooi volgt altijd de oudste traditie bij TCM: doorzakken aan de bar en natuurlijk de beroemde tombola. Ook dit jaar was het weer een gezellige boel en ging de kantine pas in de late uurtjes dicht.

Tradities zijn er om voortgezet te worden. Dus volgend jaar zijn wij weer van de partij, jullie ook?

See you next year!! De Commissie”

Nog geïnteresseerd in de clubkampioenen? Klik dan hier Ook hier dank aan de commissie en de vele vrijwilligers tijdens het toernooi.

Clubkampioenschappen jeugd

Ook de jeugd heeft weer clubkampioenschappen gehouden tijdens een 1-daags gebeuren. De activiteitencommissie, die het organiseerde, kijkt terug op een geslaagd evenement:

JCKS! jcks2“Zaterdag 22 september hebben onze jeugdleden tegen elkaar gestreden. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werden er zeer mooie potten gespeeld. De wedstrijden werden gescheidsrechterd door 2 lieftallige dames van onze club namelijk Femke en Rafke. Nogmaals bedankt dames!

In de categorie rood hebben Benjamin en Lars het tegen elkaar opgenomen in de finale. Uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn en dat was Benjamin!

In de categorie oranje hebben 2 broers het tegen elkaar opgenomen namelijk Sjoerd en Naud. Een spannende wedstijd die uiteindelijk gewonnen is door Sjoerd.

En dan in de laatste categorie groen hebben Damian en Loek tegen elkaar gespeelt. Ook dit was, net zoals vorig jaar, een spannende en lange pot. Beide heren zijn aan elkaar gewaagd. Maar uiteindelijk ging Loek er met de eerste prijs vandoor.

Bij deze allemaal bedankt voor jullie deelname en hopelijk zien we ons weer snel op de baan!”

Winterseizoen

We zijn inmiddels weer volop in het zgn. winterseizoen aan het tennissen. We verwelkomen ook dit jaar weer een groot aantal winterleden, die normaliter bij verenigingen in de regio spelen. Tijdens het winterseizoen is de kantine ‘s avonds open op maandag t/m donderdag m.u.v. de periode rond kerst en nieuwjaar (24 t/m 3 januari). Maak er ook gebruik van, voor je te warmen en gezellig na te kletsen bij een consumptie. Zorg ervoor dat je afhangt voordat je gaat spelen. Ook al zijn er op dat moment weinig banen bezet, ervaring leert dat het vooral tussen 19:00 en 21:00 uur erg druk kan worden.

De komende weken zullen er zoals ieder jaar veel bladeren op de banen vallen. De baancommissie doet zijn uiterste best en zal een aantal keren per week de banen schoonmaken. Maar soms hebben ze zich nog niet gedraaid of er ligt al weer een pak. Lijkt af en toe wel dweilen met de kraan open. Enfin, het is niet anders. Een nadeeltje van een lommerrijk park.

Bij sneeuw en opdooi mag er niet getennist worden. Raadpleeg bij twijfel onze website, want daarop maken we een melding als de banen gesloten zijn. Maar laten we hopen dat dit, net als in voorgaande jaren, tot een minimum beperkt blijft en dat we volop van de banen gebruik kunnen maken. In ieder geval veel tennisplezier.

Voorjaarscompetitie 2019

Bericht van de verenigings competitie leider:

Eind december moeten we weer de teams gaan opgeven voor de voorjaarscompetitie van 2019. De teamcaptains van de teams die dit jaar hebben meegedaan zullen door mij separaatworden benaderd voor de inschrijving. Mocht je nog geen competitie spelen maar ken je wel een aantal mensen waarmee je een team zou kunnen vormen om aan de competitie deel te nemen, neem dan contact met me op (lcvisser@home.nl). Er is nog ruimte voor nieuwe teams op dinsdag (damescompetitie overdag), zaterdag (districtscompetitie diverse competitiesoorten) en eventueel zondag (landelijke competitie diverse soorten). Op vrijdagavond is ook competitie maar daar is vooralsnog geen plaats voor nieuwe teams (er is zelfs een wachtlijst). Heb je wel interesse in competitiespelen, voel je je sterk genoeg en heb je ook tijd in de periode april/mei maar heb je geen team, neem dan ook contact met me op. Ik kan niets beloven, maar er zijn meestal wel teams die nog extra spelers (uiteraard met passende kwaliteiten) kunnen gebruiken.