TC Munstergeleen

NIEUWSBRIEF JUNI 2017

De voorzitter spreekt....
IMG_2743

11.00 uur, dinsdag ochtend, ruim 30 graden, ik sta op de baan een potje te dubbelen. Naast ons vieren is alleen de tuinman actief. Hoe anders is de rust van deze ochtend in vergelijking met de hectiek van afgelopen Tappesbrook week. Tappesbrook was een groot succes, Chapeaux voor de organisatie, Luc, Miranda, Tom, Chantal, Roel en Marinke. Dankzij het super weer is het ook aan de bar niet rustig geweest. Dank aan de barcommissie en de bardienstdraaiers, ook jullie hebben bijgedragen aan dit succes.

Het Tennis zomer seizoen is 3 maanden oud. Het aantal leden blijft stabiel, De competities zijn achter de rug, en net zoals in voorgaande jaren met een maximaal aantal teams ingevuld. De avonduren zijn goed bezet en overdag zijn ook diverse groepen actief op de baan. Samen met de basisschool worden door Chris tennisclinics georganiseerd op ons park. We hopen door deze actieve benadering nieuwe jeugd te enthousiasmeren om ook te gaan tennissen.

In de komende weken zal de nieuwe overkapping door Cremers gerealiseerd worden en door de mannen van het baanonderhoud zal een nieuwe opberging voor het buiten meubilair gebouwd worden zodat in het clubgebouw ruimte vrijkomt. En groepje TCM-ers gaat zich buigen over een nieuwe inrichting van het clubhuis.

De club gedijt goed dankzij de inzet van alle vrijwilligers. Het is belangrijk dat we met z’n allen goed met ons park omgaan. Helaas komt het voor dat flessen, glazen en stoelen verspreid over het park achtergelaten worden. Daarnaast worden vaker grote hoeveelheden peuken op het terras gevonden. Ik wil iedereen vragen te zorgen dat er niets achterblijft, immers rommel opruimen is geen leuke bezigheid.

In de komende maanden staan weer een aantal activiteiten in de planning, zoals de Lichtmix, Tennisclinic en clubkampioenschappen. Jullie worden van harte uitgenodigd deel te nemen. Ik wens ieder een actief zomer seizoen toe.

Martin Flinsenberg

Tennisclinic 3 september: meld je nu aan!

045488-green-metallic-orb-icon-sports-hobbies-people-tennisOp 3 september organiseert TC Munstergeleen samen met Matchpoint ‘s middags een leuke tennisclinic voor alle leden van onze tennisclub, van jong tot oud, voor alle niveau’s. Deelname is gratis, maar je moet je wel even inschrijven. Doe dit voor 1 augustus a.s. want we moeten wel weten of er voldoende deelnemers zijn. Maar we gaan er van uit dat dat wel gaat lukken, gelet op de leuke clinics die we al op onze club hebben gehad. Meer informatie vind je hier: Matchpoint Event TC Munstergeleen v2. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: romy.schurgers@gmail.com of naar chris_tcm@hotmail.com.

Voorjaarscompetitie 2017

Met 25 teams heeft TCM deelgenomen aan de KNLTB voorjaarscompetitie. Op zaterdag waren er zelfs zoveel teams dat sommige teams al om 10 uur begonnen zodat de te spelen partijen enigszins gelijk over de dag verdeeld werden. Dit heeft gelukkig niet tot problemen geleid. De plaatselijke pizzeria en frituur zullen intussen aan de omzet wel gemerkt hebben dat de zaterdagcompetitie inmiddels is afgelopen. Op vrijdagavond speelde altijd het maximaal aantal teams thuis en werd het, ondanks het spelen van een super tie-break ipv een eventuele 3e set, ook wel eens laat op de baan. Gelukkig leed de gezelligheid er niet onder en werd het ook in de kantine wel eens (lees: meestal) laat. De vrijdagavondcompetitie is erg gewild. Diverse teams hebben gevraagd om ook op vrijdag te kunnen spelen. Helaas kunnen we niet meer teams op de vrijdagavond onderbrengen en de huidige teams zullen niet zo snel hun plaats opgeven.

De inzet van de deelnemende teams was groot. Er werden vaak leuke en spannende wedstrijden gespeeld, maar ook na de wedstrijd lieten sommige teams zich nog goed gelden. Met maar 2 kampioensteams was de oogst dit jaar op prestatief gebied echter tamelijk matig. De kampioenen van dit jaar zijn:

Heren 1 vrijdagavond HD 35+ 4e klasse

IMG_3542

Na jaren ploeteren en steeds net geen kampioenschap is het dit jaar eindelijk gelukt om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. De cruciale wedstrijd tegen mede titelkandidaat Born werd na een aantal zeer spannende partijen uiteindelijk met 3-1 gewonnen en toen kon het kampioenschap in de laatste wedstrijd eenvoudig veiliggesteld worden. Aftredend teamcaptain Jules Miessen (5 jaar deze belangrijke functie vervuld) sprak van een memorabel moment in zijn lange tenniscarrière. 6 van de 7 spelers zijn al ruim boven de 60, dus de kans op herhaling van deze prestatie wordt er niet groter op. Maar met nieuwbakken captain Sjraar Cox worden straks nieuwe tactieken geïntroduceerd, zal op conditioneel vlak een inhaalslag worden gemaakt en krijgen de spelers op mentaal gebied een boost die zijn weerga niet kent. We zijn benieuwd hoe ze het volgend jaar in de 3e klasse gaan presteren, maar dit kampioenschap nemen ze Jules, Sjraar, Hans, Raimond, Jan, Frans en Leo in ieder geval niet meer af.

 

Heren 1 Zaterdag HD 50+ 3e klasse

IMG_3544

Dit team speelde vorig jaar in een competitiesoort  die dit jaar was afgeschaft, dus ze moesten op zoek naar een nieuwe passende competitiesoort. Dit werd HD50+ hoewel een aantal van de teamleden toch wel hadden willen singelen. Maar goed, er werd een compromis gevonden en het resultaat mag er wezen. Met slechts 2 verliespartijen werden ze afgetekend kampioen. Ben benieuwd of ze dat volgend jaar in de 2e klasse nog eens over kunnen doen. In ieder geval gaan de felicitaties naar (v.l.n.r) Leo, Jac, Gèr en Ger, die samen met Max, Rob en Bram mogen genieten van dit resultaat.

 

 

In september en oktober wordt weer de KNLTB najaarscompetitie gespeeld. TCM neemt met 6 teams op vrijdagavond, 3 op zaterdag en 1 op zondag hieraan deel. Veel succes.

Nieuw: Tafeltennis op de tennisclub

Het zal de regelmatige bezoeker van ons park niet ontgaan zijn, sinds enkele weken staat er een prachtige betonnen tafeltennistafel op ons park. De jeugdcommissie heeft zich hiervoor sterk gemaakt en de tafel kon betaald worden uit de opbrengst van de verkoop van loten van de Grote Club Aktie door m.n. onze jeugdleden. Het plaatsen van het 1,5 ton zware gevaarte was overigens best wel een karwei, maar de leverancier wist dit varkentje wel te wassen.

IMG_3523_Fotor IMG_3521_FotorIMG_3522_Fotor

 

Op 7 mei was het dan zover: de ingebruikneming van de tafeltennistafel! De jeugdcommissie en het bestuur wilden dit toch een feestelijk tintje geven. Vandaar dat deze dag gekozen werd omdat de 2 jeugdteams toen thuis competitie speelden. Onze voorzitter Martin sprak eerst een woordje tot de aanwezigen. Aangezien Loek en Rafke Gruisen de meeste loten hadden verkocht mocht 1 van hen de grote rode strik rond de tafel door te laten knippen. Nadat Rafke dit gedaan had werd zij door de voorzitter uitgedaagd het eerste wedstrijdje te spelen. En wie won????

 

IMG_7199_FotorIMG_7208_Fotor

 

IMG_7202_Fotor

 

Tafeltennisclub de Kluis uit Geleen heeft een aantal speciale batjes en ballen gedoneerd, waarvoor uiteraard onze dank. Deze batjes en balletjes kunnen, na betaling van 1 euro borg, door geinteresseerden geleend worden bij de bar. We hopen er in ieder geval nog heel veel plezier aan te mogen beleven.

Mocht iemand voor dit jaar een leuk idee hebben voor de opbrengst van de Grote Club Aktie,  maak dit dan kenbaar bij één van de leden van de jeugdcommissie of schrijf je idee op en doe het in de ideeën box in de kantine.

Lichtmix 2017

Onze traditionele Lichtmix vindt dit jaar plaats van: Maandag 21 augustus tot en met zaterdag 26 augustus op de 6 verlichte banen van ons mooie tennispark.

Dit van oudsher gezellige en ontspannende toernooi staat open voor leden van TCM van 23 jaar en ouder met speelsterkte 6, 7, 8 en 9. (Gezamenlijke sterkte mag niet minder zijn dan 13). Speelplezier en gezelligheid staan voorop! Daarom vragen we juist ook onze nieuwe leden om in te schrijven. Dus aarzel niet om op zoek te gaan naar een partner en je op te geven! Aanmelding bij voorkeur als koppel, maar je kunt je ook alleen opgeven. We proberen je dan aan een geschikte partner te koppelen. Neem ook contact op als je niet (helemaal) in het profiel past. Als commissie kijken we dan of je toch mee kunt doen.

We spelen in twee poules:

Poule A maandag-, woensdag- en vrijdagavond

Poule B dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond

Zaterdagmiddag is de finalemiddag voor alle koppels.

Op de eerste twee avonden speelt ieder koppel 2 wedstrijden van ca. 50 minuten, op de vrijdag en zaterdag 1 wedstrijd van ca. 55 minuten. Elke speelavond wordt er gezorgd voor lekkere hapjes en een gezellige sfeer. Inschrijfgeld bedraagt Euro 10,- inclusief eten op de zaterdag meteen aansluitend aan het toernooi. Inschrijfgeld te voldoen voor aanvang van de eerste wedstrijd.

Je kunt je aanmelden tot 15 augustus via Lichtmix@gmail.com  of bel: 06 – 429 399 89

Vergeet niet hierbij te vermelden naar welke poule je voorkeur uitgaat!

De Lichtmixcommissie: Annelies, Carla, Godelieve en Jeannette

Koester onze accommodatie

We weten allemaal dat we een heel mooi tennispark hebben waar we best trots op mogen zijn. Ook komen we graag naar de club, niet alleen om te tennissen, maar ook om te ‘socializen’, je ontmoet er leuke mensen en het is er vaak erg gezellig. Dat we dat kunnen, moeten we niet als vanzelfsprekend zien, dat moeten we koesteren. Over het algemeen doen we dat ook, maar het bestuur krijgt wel eens meldingen of opmerkingen die we toch even willen delen en onder de aandacht willen brengen:

20170529_080626_Fotor

Peuken horen natuurlijk in de asbak en niet op de grond. Is er geen asbak in de buurt gooi ook dan niet de peuken zo maar op de grond, dat doe je thuis ook niet, toch?

 

 

 

 

20170529_080646_Fotor

Heb je een lege fles geleend bij de bar om er water in de doen (bidon vergeten of wat dan ook), gooi niet vervolgens de lege fles zo maar ergens neer zoals in een bloembak. Dit maakt al gauw een verpauperde indruk. En zie je zo iets liggen, raap het op en breng het naar de bar.

 

 

 

20170529_080514_Fotor

Tijdens competitie en toernooien is er vaak onvoldoende zitgelegenheid om naar de wedstrijden te kijken. Het komt regelmatig voor dat dan terrasstoelen worden meegenomen naar de banen. Op zich geen probleem, maar neem dan aub de stoelen na gebruik wel weer mee terug naar het terras. En zie je ergens lege stoelen staan bij de banen na afloop van de wedstrijd, breng ze dan mee terug naar het terras.

 

 

 

2548Honden zijn welkom bij TC Munstergeleen, maar bedenk wel dat niet iedereen even gecharmeerd is van de viervoeters. Daarom dienen honden binnen ons park ten allen tijde aangelijnd te zijn.

 

 

 

Clubkampioenschappen 2017

De commissie clubkampioenschappen is hard bezig om het programma voor dit jaar vast te stellen. Waarschijnlijk zullen de kampioenschappen dit jaar korter duren, geen 3 maar 2 weekenden.  Meer informatie ontvangen jullie binnenkort. Wel heeft de jeugdcommissie al de datum voor de miniveld clubkampioenschappen vastgelegd: woensdagmiddag 20 september.

Sponsoren TCM: even voorstellen

Ook deze uitgave van onze nieuwsbrief stellen we weer 2 (hoofd)sponsoren van onze club voor en geven we aan wat hun relatie met onze vereniging is.

Tandartsen Schinnen

Tandheelkundig centrum Schinnen heeft 3 tandartsen en een aantal assistenten. Zij bieden een uitgebreid pakket aan diensten op gebied van tandheelkunde. Eén van de tandartsen en grondlegger van de praktijk is Jan Durlinger, al vele decennia een actief lid van onze vereniging.

 

 

BVS_briefpapier_2010.inddBVS installatietechniek geeft adviezen op gebied van ventilatietechniek en draagt ook zorg voor het onderhoud van ventilatie installaties. Tot hun klanten behoren woningcoöperaties, vastgoed eigenaren, zorginstellingen etc. Maar ook particulieren kunnen bij hun terecht. BVS is een bedrijf van Robert van Kan en Mathijs Schouten, beiden samen met hun complete gezinnen al vele jaren actief lid van TC Munstergeleen.

Iemand interesse in uitvalschermen?

Medio Juli wordt een nieuwe uitschuifbare terrasoverkapping geplaatst. De huidige twee uitvalschermen worden daarom binnenkort weggehaald. Deze schermen zijn versleten, maar functioneren nog wel. Mocht er iemand zijn die er interesse in heeft, kan hij dit voor 9 juli kenbaar maken bij Leo Visser via lcvisser@home.nl. Als er meer gegadigden zijn, dan wordt er geloot.