TC Munstergeleen

NIEUWSBRIEF JULI 2016

De voorzitter spreekt....

IMG_2743De eerste helft van het tennisseizoen is stormachtig verlopen. Enkele feiten:

 • We hebben zeer veel regen gezien, maar toch vrijwel altijd door kunnen tennissen (super banen).
 • We hebben helaas twee inbraken overleeft maar zijn bij het oplossen van de schade goed geholpen door de Gemeente (Sportstichting) en natuurlijk door onze mannen van de baancommissie.
 • Er is nieuwe dakbedekking op het clubgebouw gelegd waarbij het plafond in het gebouw beschadigd is, ook weer een klus voor de vrijwilligers van de baancommissie.
 • De barcommissie kan zich verheugen op een volle invulling van de bardienst, Chapeau!
 • We hebben met 25 teams meegedaan aan diverse competities.
 • Het Tappesbrook toernooi was een daverend succes met meer dan 200 deelnemers. Het organisatieteam heeft alle zeilen moeten bijzetten om de vele wedstrijden te kunnen inplannen rekening houdend met de wensen van alle deelnemers.
 • De Meerkamp Experience was een gezellige en zweterige middag, met ruim 65 deelnemers jong en oud.
 • Al deze activiteiten zijn mogelijk dankzij de inzet van diverse enthousiaste leden.
 • De Sponsorcommissie is vernieuwd. Leon Quaden en Yves de Nie hebben het stokje overgedragen aan Ron Mantel, Maurice Houben en Lino Thewissen.  Leon en Yves, harstikke bedankt voor jullie inspanningen afgelopen jaren.
 • Chris heeft samen met het bestuur  en de lagere school van Munstergeleen een programma ontwikkeld om meer jeugd te interesseren voor het tennissen. Dit programma gaat van start in het nieuwe schooljaar.

Binnen onze club worden, dankzij de leden, veel  fantastische initiatieven ontwikkeld. Hier mogen we met z’n alle trots over zijn. Het is in het belang van de club, dat we hier meer ruchtbaarheid aan geven. Het bestuur is daarom op zoek naar een PR medewerker, die ons kan ondersteunen bij het uitdragen van de ideeën en successen van onze vereniging, met name naar de buitenwereld. Heb je interesse, laat het ons weten.

Tenslotte wens ik jullie allen een fijne voortzetting van de zomer. Tot ziens op de baan.

Martin Flinsenberg

Nieuwe leden?..... yes please!

TC Munstergeleen heeft nog volop ruimte voor nieuwe leden en we zijn daarom een actie gestart waardoor het voor geïnteresseerden aantrekkelijk wordt om lid te worden van onze vereniging:

 • Voor mensen die nog nooit of al lang niet meer hebben getennist en het eens een tijdje willen proberen zonder gelijk een jaar lid te moeten worden hebben we een starterspakket gemaakt waarbij een tijdelijk lidmaatschap van 3 maanden kan worden aangegaan, gecombineerd met een 4-tal tennislessen. En dat tegen een aantrekkelijke prijs.
 • Ook voor starters die wat meer vertrouwen hebben, tennisles willen hebben en gelijk volledig lid willen worden hebben we ook een leuk pakket, namelijk een lidmaatschap voor de rest van het jaar (tot 1 april 2017) gecombineerd met 10 lessen. Ook dat tegen een aantrekkelijke prijs.
 • Daarnaast willen we leden van TCM die een nieuw lid (volledig lidmaatschap) weten binnen te halen belonen met een gratis consumptiekaart. Dat laat je toch niet lopen, toch?

Meer info over de starterspakket vind je op onze website (klik hierboven op Home)

KNLTB voorjaarscompetitie 2016

We hebben dit jaar met 25 teams deelgenomen aan de voorjaarscompetitie. Het weer zat ons niet zo mee dit jaar en we hebben zelfs een vrijdagavond ondanks onze all-weather banen niet kunnen spelen vanwege de harde regen. Maar al met al was het weer best spannend en gezellig en zijn we best wel succesvol geweest. Maar liefst 5 teams wisten kampioen te worden in hun poule en spelen volgend jaar een klasse hoger, met uitzondering van het damesteam, dat speelt al in de hoogste klasse. De kampioenen op een rijtje:

Team Hochs (gemengd 17+ 2e klasse)

Team Hochs (gemengd 17+ 2e klasse)

Team Verjans (17+ 4e klasse)

Team Verjans (17+ 4e klasse)

Team Houben (Heren 17+ 4e klasse)

Team Houben (Heren 17+ 4e klasse)

 

 

 

 

 

 

 

Team Leers (Di. Dames 35+ hoofdklasse)

Team Leers (Di. Dames 35+ hoofdklasse)

Team Kitzen

Team Kitzen (vr. gemengd 35+ 4e klasse)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn er ook 2 teams die het niet hebben gebolwerkt en volgend jaar een klasse lager moeten gaan spelen: Team Quaden (gemengd 17+ 2e klasse) en Team Mantel (gemengd 35+ hoofdklasse).

In september begint de najaarscompetitie, waar we dit jaar met maar liefst 8 teams (vorig jaar 5) aan gaan deelnemen. 6 teams op de vrijdagavonds, 1 team op zaterdag en 1 team op zondag. We zien dat de najaarscompetitie aan populariteit wint en verwachten dat er leuke wedstrijden gespeeld gaan worden. De deelnemende teams alvast veel succes.

Leo Visser Vereniging Competitie Leider

Voor onze bardienstdraaiers

barDe commissie is blij dat de invulling van de bardienst dit jaar goed loopt! Vrijwel alle bardiensten zijn dit seizoen ingepland kunnen worden. De pinautomaat voldoet prima en daardoor hebben we veel minder cash-geld op de club.We merken wel dat het toch nog best wennen is voor een aantal van jullie. Daarom hebben we ook een checklist die je kan vinden in de blauwe klapper in de la bij het koffiezetapparaat. Lees de lijst even door bij aanvang en sluiten. Want we hebben gemerkt dat wat dingetjes wel eens worden vergeten zoals de rolluiken, de plantjes en de buitenverlichting. Maar voor de rest loopt het prima en dat is super.

Tot ziens aan de bar!

Erna, Gerdie, Inge, lilian, Marita, Yvonne

Lichtmix 2016

HK070912-126_0Onze traditionele Lichtmix vindt dit jaar plaats van maandag 22 augustus tot en met zaterdag 27 augustus op de 6 verlichte banen van ons mooie tennispark. Dit van oudsher gezellige en ontspannende toernooi staat open voor leden van TCM van 25 jaar en ouder met speelsterkte 6, 7, 8 en 9. (Gezamenlijke sterkte mag niet minder zijn dan 13). Speelplezier en gezelligheid staan voorop! Daarom vragen we juist ook onze nieuwe leden om in te schrijven. Dus aarzel niet om je op te geven! Er hebben zich al diverse koppels aangemeld en we kunnen nu al zeggen dat er verrassende combinaties gemaakt zijn!

Je kunt je als koppel aanmelden, maar ook alleen. We proberen je dan aan een geschikte partner te koppelen. Neem ook contact op als je niet (helemaal) in het profiel past. Als commissie kijken we dan of je toch mee kunt doen.

We spelen in twee poules: Poule A maandag-, woensdag- en vrijdagavond en Poule B dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond. Zaterdagmiddag is de finalemidaag voor alle koppels.

Op de eerste twee avonden speelt ieder koppel 2 wedstrijden van 50 minuten, op de vrijdag en zaterdag 1 wedstrijd van ca. 55 minuten.

Elke speelavond wordt er gezorgd voor lekkere hapjes en een gezellige sfeer. Inschrijfgeld bedraagt Euro 10,- inclusief eten op de zaterdag meteen aansluitend aan het toernooi. Inschrijfgeld te voldoen voor aanvang van de eerste wedstrijd. Je kunt je aanmelden tot 17 augustus via Lichtmix@gmail.com of awielders@hotmail.com of bel: 06 – 429 399 89. Vergeet niet hierbij te vermelden naar welke poule je voorkeur uitgaat!

Meer informatie vind je via onderstaande link op de site van TCM: http://www.tcmunstergeleen.nl/lichtmix-toernooi

De Lichtmixcommissie

Annelies, Carla, Godelieve en Jeannette

Clubkampioenschappen

Beste leden, geniet allereerst van een welverdiende zomervakantie maar daarna is het weer tijd om te knallen!! Wie wordt dit jaar de beste van onze club? Dat zal bekend zijn op woensdag 21 september en op zaterdag 24 september 2016 want dat zijn de finaledagen van de Clubkampioenschappen 2016. Zet deze datums dus alvast in je agenda!

Het toernooi start op zaterdag 10 september 2016 en biedt kansen voor iedereen, van beginner tot superster, van jong tot oud! Je kunt inschrijven in de volgende categorieën: 2/3/4/5, 6/7, 8, 9, 55+ open, waarbij je in iedere categorie kunt kiezen voor: HE, DE, HD, DD en GD.

De Clubkampioenschappen voor de jeugd zal gespeeld worden op geslacht en leeftijd in bepaalde categorieën die in samenspraak met de tennistrainer en jeugdcommissie worden bepaald. Jeugdspelers die mee willen doen bij de senioren zijn verplicht zich in te schrijven in de hoogste categorie, namelijk 2/3/4/5.

De Clubkampioenschappen voor de mini’s en driekwartvelders wordt gespeeld op woensdagmiddag 21 september 2016. Meer informatie vind je hier.

De grootvelders kunnen zich vanaf nu inschrijven via toernooi.nl: TCM Clubkampioenschappen 2016 of gebruik maken van deze link.

De inschrijving via toernooi.nl sluit op zondag 4 september 2016 om 12.00 uur.

Dat was het voor nu, schrijf je in en doe mee want het belooft weer een leuk spektakel te worden!

Zomerse groeten.

De Commissie.

P.s.: heb je nog vragen of opmerkingen stuur dan een mail naar het volgende adres: tcmclubkampioenschappen@gmail.com.

Oh ja… nog even dit: excuses voor het woord “knallen” aan het begin van de tekst gezien de recente gebeurtenissen in de wereld. Maar we laten ons niet door zo’n stelletje malloten het recht op vrijheid van meningsuiting ontnemen.

Berichten vanuit de jeugdcommissie

GROTE CLUBACTIE

tafeltennissen_12-2In september a.s. gaat de grote clubactie weer van start en dit jaar willen we het volgende doel hieraan verbinden: de aanschaf van een betonnen, weersbestendige tennistafel! Deze zal een mooie plek krijgen op ons tennispark maar……eerst dienen er weer de nodige loten verkocht te worden! Daarvoor gaan we, zoals jullie inmiddels gewend zijn, onze jeugd weer inschakelen. Aan hen de vraag om hun steentje bij te dragen voor onze club! We hebben er ook dit jaar weer alle vertrouwen in dat jullie met z’n allen in de actie komen en een mooi bedrag bijelkaar brengen. De clubactieboekjes zullen in de week van 22 september a.s. uitgedeeld worden.

 

 

NOTEER ALVAST….ZATERDAG 29 OKTOBER…..

HAlloweenDan wordt er een heuse Halloweenparty georganiseerd. Het belooft een spektakel te worden dus mis het niet en reserveer de datum. Meer informatie hierover volgt nog!

 

De Jeugdcommissie

 

 

Tot slot nog even dit

Op verzoek van enkele leden heeft het bestuur besloten dat het niet meer is toegestaan om flyers of andere berichtgevingen op de ramen van de kantine te bevestigen. Niet alleen ziet dit slordig uit, ook is het verwijderen van de plakbandresten een hels karwei. Hoe svp het zicht op en vanuit de kantine netjes. Flyers kunnen worden opgehangen op het mededelingenbord in de kantine en naar het afhangbord. We rekenen op jullie medewerking.

 

Zondag 31 juli zal onze trainer Chris gaan deelnemen aan de IRONMAN in Maastricht. Samen met zo’n 1800 deelnemers uit de hele wereld gaat hij de uitdaging aan om het parcours van 3,8km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen af te leggen. Mocht je in de gelegenheid zijn, kom naar Maastricht om onze Chris  aan te moedigen. Ieder steuntje in de rug is welkom bij deze enorme uitdaging. Alvast veel succes Chris!

 

Foto’s van allerlei evenementen zoals de zeer geslaagde Xperience Meerkamp van 10 juli j.l. kun je vinden op onze website bij publicaties.