TC Munstergeleen

NIEUWSBRIEF APRIL 2016

De voorzitter spreekt....

IMG_2743Volgens de dikke van Dale is de definitie van een vereniging “het samenkomen en samenwerken van personen tot een bepaald doel”. De leden van TCM hebben afgelopen maanden wederom laten zien wat samenwerken betekent. Zo zijn onze banen de gehele winter bespeelbaar geweest dankzij de inzet van de baan/parkcommissie bestaande uit Jules Miessen, Rob de Nie en Thei Bastens ( inmiddels afgelost door Sef Bouwens), deze mannen zijn 1 a 2 ochtenden per week in de weer om de banen bespeelbaar te houden.  De dames Erna de Nie, Gerdie Kamphuis, Inge Kloeg, Marita Dullens, Lilian Hamers en Yvonne  Flinsenberg hebben afgelopen maand het clubhuis, de bar, alle glazen!! en de keuken weer gereed gemaakt voor het nieuwe seizoen.   Leo Visser, opvolger van Harold Goertz als voorzitter van de technische commissie is hard in de weer geweest om alle competitie teams te faciliteren (Leo zoekt nog versterking voor deze commissie). Sander de Coninck, Lino Thewissen en Chris de Groot hebben het eerste toernooi van het nieuwe seizoen georganiseerd, het Puttersjeugdtoernooi, dat bezocht werd door 30 jeugd spelers uit onze regio.

De hiervoor genoemde personen is slecht een deel van de actieve leden van TCM die ervoor zorgen dat onze vereniging kan blijven draaien. Om het spelen van een potje tennis ook in de toekomst, voor een aantrekkelijk prijs mogelijk te blijven maken, is de inzet van alle leden nodig. De start van dit nieuwe seizoen ziet er veelbelovend uit, er is veel belangstelling voor het draaien van een bardienst, SUPER!  maar we kunnen nog versterking gebruiken voor de jeugd en technische commissie. Ik vraag iedereen om een stukje van de eigen expertise, kennis, kunde en tijd in te zetten voor TCM.

Tenslotte: Johan bedankt voor je inzet afgelopen 3 jaar als voorzitter, met als kroon op je werk de nieuwe banen, waar we nu 365 dagen per jaar van gebruik kunnen maken.

Ik wens jullie allen een gezellig, sportief en gezond tennisseizoen toe.

Martin Flinsenberg

Uitwisselingsmix van TCM met GTR en TC Oriënt, zondag 6 maart 2016
uitwisseling

 

Zondag 6 maart 2016 organiseerden wij onze tweede bijeenkomst van het jaar 2016, een uitwisselingsmix van TCM leden met enthousiaste leden van GTR en TC Oriënt ( zie ook foto). Ondanks een regenbuitje in de ochtend, was het middags fris maar droog en kregen wij 24 enthousiaste deelnemers aan deze vooral gezellige en sportieve ontmoeting. Diverse leden van GTR en TC Oriënt namen al voor het tweede jaar deel en vinden het heel fijn, dat ze begin maart al buiten kunnen tennissen. Alleen de communicatie met en de belangstelling van TC Keerweide viel erg tegen. Tussen de tennispartijen door zorgden wij voor de inwendige mens, zoals op de foto, waar genoten wordt van een warm stuk appeltaart. Het mooiste is voor ons als organiserende commissie, dat onze eigen leden én onze gasten zo tevreden waren over deze middag. M.n. onze gasten vroegen ons of we dit volgend jaar weer willen organiseren. Ook over de baromzet voor TCM mogen we heel tevreden zijn. De barvergoedingen werden ruimschoots binnengehaald dankzij de inzet van Anita, Gertje, Frans , Frenk en ondergetekende. Het was weer ouderwets teamwork, beste collega´s.

Wat betreft onze verdere activiteiten:

Helaas is de paasmix vanwege onvoldoende belangstelling dit jaar niet doorgegaan. Voorlopig staat het volgende nog op de planning, waarbij we uiteraard hopen dat er wel voldoende animo zal zijn:

10 juli 2016: tennis clinic voor zowel junioren als senior leden TCM, een gezellig dag met allerlei ludieke (tennis) activiteiten voor jong en oud!

Juli / augustus 2016: twee midzomer husselavonden .

Namens de activiteiten commissie TCM:   Jan Weerts

Tappesbrook 2016

 

Het buitenseizoen gaat weer van start, competities beginnen en dat betekent ook dat ons Tappesbrook toernooi er weer aan staat te komen.  Het toernooi wordt altijd gehouden in week 24 en dat is dit jaar van 13 tm. 19 juni. Afgelopen jaar hebben wij afscheid genomen van de oude commissie waar onder andere Roman Boonstra, Sander Houben, Sander de Coninck, Maurice Houben en Anouk Houben deel van uit maakten. Wij willen hen vanaf deze plek bedanken voor hun jarenlange inzet en hopen dat wij hen mogen begroeten op ons toernooi maar dan niet in de Pipowagen maar gewoon gezellig op de banen als deelnemers. Vanaf 2016 is er dus een nieuwe commissie die bestaat uit de volgende leden:

country-dancing-clip-art-1136207Roel Austen (toernooileider), Tom Hendrikx, Chantal Gerardu, Miranda Möhlmann, Marinke Harings-Dam en Luc Harings.

In de winter hebben wij de benodigde cursus van vereniging Toernooileider gevolgd en zijn nu dus bevoegd om het toernooi te mogen organiseren. Er is, zoals altijd, een mogelijkheid om je voor het open toernooi in te schrijven of 30+ (dubbel en gemengd).

Het thema van dit jaar is USA. Denk hierbij aan Popcorn, hotdogs, BBQ and Burgers.

Vanaf medio april kan er via toernooi.nl ingeschreven worden en inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 5 juni. Dus wees er op tijd bij… We hopen natuurlijk op inschrijvingen in grote getalen.

Als er TCM’ers zijn die de commissie tijdens de toernooi week een paar uurtjes zouden willen helpen dan wordt dit erg gewaardeerd. Ze kunnen zich dan melden bij Roel of Luc (roelausten@gmail.com of lucharings@gmail.com)

Tot week 24

De Tappesbrookcommissie: Roel, Tom, Luc, Miranda, Marinke en Chantal

De barcommissie deelt mede.....
bar

Al veel leden hebben zich ingeschreven voor het draaien van bardiensten. In maart is de bar elke avond bezet geweest! Tot eind april kunnen de leden zich inschrijven voor hun 2 bardiensten. Om in te loggen op afhangbord.nl heb je je bondsnummer nodig en een wachtwoord. Ben je het wachtwoord vergeten dan klik je op “wachtwoord vergeten” en krijg je via je mail een nieuw wachtwoord. Lukt het niet, mail dan naar ingekloeg@gmail.com of gerdiekamphuis@ziggo.nl

Na 1 mei kan er ingeschreven worden om een 3e of 4e bardienst te draaien, eerst moeten alle leden de kans hebben om in te schrijven.

De barcommissie heeft voor de start van het zomerseizoen de bar en de keuken flink gereinigd. Wij verwachten van de bardienstdraaiers dat zij na hun dienst alles netjes en hygiënisch achterlaten.

De prijs van een consumptie blijft gelijk, maar vanaf het zomerseizoen bevatten de nieuwe consumptiekaarten 12,5 bon en kosten €18,00.

Bardiensten worden gedraaid aan de hand van een checklist. Je vindt de checklist in een standaard op de bar en in de bardienstmap in de la bij het koffiezetapparaat. Volg gewoon de stappen op de checklist dan wordt een bardienst draaien een stuk makkelijker.

Wij, als barcommissie hopen dat het een gezellig zomerseizoen wordt en dat we veel leden met verhalen (en dorst ) in het clubhuis tegen komen! Proost

Berichten van de Jeugdcommissie

Mini Maxi toernooi:

foto 1Op Paasmaandag vond ons jaarlijks mini maxi toernooi plaats. Met 19 koppels was het een gezellige boel. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, ondanks het slechte weerbericht brak toch nog af en toe het zonnetje door en hebben we het de hele ochtend droog gehouden. De harde wind zorgde voor wat special effect tijdens de wedstrijden.

foto 2Om half 10 druppelde de eerste tennissers de kantine binnen. Als eerste zijn we gestart met een heerlijk ontbijt zodat we de dag goed konden starten. Na een woordje van Esther en Romy konden de eerste wedstrijden van start gaan.

Tussendoor was er nog gelegenheid om een extra spel uit te voeren met enkele opdrachten zoals de gouden paaseieren zoeken. De winnaars van dit spel waren: Ron en Lyno Spätgens!!

Ook liep er een echte Paashaas over de baan met koekjes en ander lekkere dingen!

Kortom het was een zeer geslaagde sportieve ochtend op onze club. Hou even onze website in de gaten, want binnenkort publiceren we nog meer leuke foto’s.

 

 

Jeugdkamp:

We willen ook nog even gebruik maken van de gelegenheid om jullie te wijzen op het jeugdkamp wat dit jaar gehouden wordt op het park van T.C. Westerheide. Het kamp zal plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 mei. De organisatie is al in volle gang en het belooft weer een zeer gezellig kamp te worden dus aarzel niet te lang en schrijf je in!!

Noteer ook 10 juli in jullie agenda want dan wordt er ook een sportieve activiteit voor jong en oud georganiseerd.

De Clubactie:

Ook dit jaar zal onze club weer meedoen met de Grote Clubactie. Door deze actie ontvangt de club extra inkomsten. Deze inkomsten willen we dit jaar gebruiken voor een bepaald doel. Als jullie ideeën hebben waar we deze inkomsten voor zouden kunnen gebruiken zijn deze zeer welkom. In de kantine zal een ideeënbox komen te staan. Deponeer daar jullie suggesties.

Rest ons nog jullie veel succes en tennisplezier te wensen tijdens de competitie.

Groeten

De Jeugdcommissie