TC Munstergeleen
Algemeen

Tennisclub Munstergeleen wil niet alleen voor de senioren een gezellige en sportieve vereniging zijn, maar zeker ook voor de junioren. De jeugd is onze toekomst en wij willen ervoor zorgen dat zij met trots en passie bij onze vereniging tennissen. Dat onderstrepen wij door vooral uitgebreide aandacht en tijd aan onze jeugdleden te besteden. Hoe doen we dit?

Jaarlijks organiseert de jeugdcommissie diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld een mini-maxitoernooi, husselmiddagen, een uitwisseling met jeugdleden van andere verenigingen, een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag en niet te vergeten een jeugdkamp (deze laatste activiteit vindt overigens elke 2 jaren plaats). Dit laatste organiseren wij overigens samen met enkele andere verenigingen en wordt om beurten gehouden in een van de parken.

Naast bovengenoemde activiteiten is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. Zowel voor de jonge en/of onervaren spelers worden mogelijkheden geboden om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en het spel te leren spelen in competitieverband als ook voor de wat oudere jeugd vanaf 12 jaar zijn er allerlei mogelijkheden om competitie tegen leeftijdsgenoten te spelen. Alles met de bedoeling om het jeugdtennis “inspirerend” leuk te maken.

Daarnaast worden er ook elk jaar toernooien georganiseerd waar iedereen voor uitgenodigd wordt. Denk hierbij aan het Putterstoernooi en de eigen clubkampioenschappen. In de activiteitenkalender op deze website is te lezen wanneer wat georganiseerd wordt.

Een van onze voornaamste doelen voor de komende jaren is om het aantal jeugdleden te laten groeien. Dan gaat het niet alleen om het werven van nieuwe leden maar vooral om ze voor de lange termijn te behouden. Een van onze jaarlijkse wervingsacties is het benaderen van basisscholen. Tijdens een aantal gymlessen zorgt onze clubtrainer ervoor dat de kinderen kennis maken met het tennisspel. Op deze wijze wordt getracht om hen enthousiast te maken om bij ons lid te worden. We bieden voor nieuwe leden vervolgens interessante lidmaatschappen aan waar je tegen een gereduceerd tarief niet alleen lid kunt worden maar zelfs ook meerdere lessen kunt krijgen.

Om het voor de jeugd verder aantrekkelijk te maken om bij TCM te komen en vooral te blijven tennissen heeft de club allerlei acties. Simpelweg omdat de vereniging wil investeren in onze jeugdleden en wij ervoor willen zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het maakt dan niet uit of je gewoon voor de lol een balletje komt tennissen of dat je meer prestatiever ingesteld bent. Meer informatie kun je krijgen bij onze trainer Chris de Groot.

Er wordt dus vanuit de vereniging en dan met name vanuit de clubtrainer in samenwerking met de jeugdcommissie veel tijd en energie gestoken in onze jeugd om er met hen voor te zorgen dat het tennis een aantrekkelijke en leuke sport blijft.